Etusivulle

Tervetuloa blogiartikkeliini!

Olen tehnyt sen huolella sinulle.

T. Satu & Ariahlein Style

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

3/08/20

Mitä pitäisi tehdä  vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille? Kerron sinulle omat neuvoni valmisvaatteissa käytettäviin, purettaviin ompeleisiin, ja mitä niille olisi hyvä tehdä.

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

Törmäsin netissä Iltasanomien My Style-artikkeliin “Moni ei tee uudelle takilleen pientä mutta ratkaisevaa toimenpidettä“. Artikkelissa nostettiin esiin valmisvaatteissa olevat apuompeleet eli ruksit erityisesti takkien helmalaskosten yhteydessä. Laajennan artikkelin keskustelua rukseista myös muihin poistettaviin ompeleisiin, sillä ne eivät ole ainoat kummajaiset.

Mitä näille`rukseille´ pitäisi minun mielestäni tehdä? Ehdottomasti ratkoa pois. Jos ostat takin kivijalkamyymälästä, jossa sinulla on asiantunteva myyjä, hänen tehtävänä on poistaa kyseiset ompeleet. Jos tilaat tuotteen netistä, silloin asiakkaana huolehdit itse ne pois.

Olen nähnyt näitä helmalaskosten rukseja milloin ruokakaupan jonossa tai bussipysäkillä. Vaikka kuluttaja voisi ajatella, että ommel tukee laskosta, tai sitten ei halua laskoksen aukeavan, tällöin pitää valita takki, jossa laskosta ei ole lainkaan.

Miksi muutoin ostat halkiollisen takin, jos kerta pidät laskoksen kiinni? Halkion tehtävänä on  antaa liikkumavaraa, mikä ei toteudu, jos ommel jätetään halkioon.

Kuten jutussa kerrotaan, näillä rukseilla estetään kuljetuksessa tulevat haaverit ja turhat taitokset laskoksiin. Niitä ei siis ole tarkoitettu jätettäväksi vaatteeseen.

 

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

 

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

 

Mitä muita poistettavia ompeleita vaatteissa voi olla?

Valmisvaatteissa teollisuus käyttää apu- tai tukiompeleita useissa eri kohdissa. Usein nämä ompeleet ovat taskujen suun sisäpuolella kuten miestenpuvuissa, irtotakeissa, naisten jakuissa ja housujen takataskuissa.

 

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

 

Se, mistä tunnistat poistettavaksi tarkoitetun ompeleen liittyy tuotteen valmistukseen ja joskus tikin pituuteen. Poistettavaksi tarkoitettu ommel voi erota muista ompeleista sillä, että se on p i t k ä l l ä tikinpituudella ommeltu ommel esim. tikinpituudella nro. 5, kun perusommel voi olla nro 3. Mutta aina näin ei ole. Usein taskujen suissa poistettavaksi tarkoitetun ompeleen päihin on jätetty aukko. Näin pystyt varmistamaan, että ompeleen alta löytyy tasku.

 

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

 

Syyt näiden ompeleiden käyttöön ovat samat kuin helmalaskosten ruksien kohdalla. Ompeleilla varmistetaan, että taskut pysyvät siisteinä, eivätkä repeä kuljetuksen ja käsittelyn eri vaiheissa.

 

Mitkä näistä ompeleista kannattaa sitten poistaa?

Suosittelen jättämään ompeleet taskuihin, jos tietää, että taskuja ei käytä. Ompeleet pitävät taskut siisteinä. Miesten puvuissa suosittelen aukaisemaan ainoastaan rintataskun taskuliinan käyttöä varten. Jos taskuliinaa ei käytä, ompeleet on hyvä jättää. Sivutaskuja en suosittele avattaviksi, sillä kädet löytävät helposti taskuihin ja taskuihin kertyy nopeasti tavaraa. Tällöin taskut alkavat repsottaa. Pidä siis sivutaskuissa ompeleet, jos et käytä taskuja!

 

Mitä pitäisi tehdä vaatteiden `rukseille´ ja muille ompeleille?

 

Jotkut valmistajat suosivat omissa vaatteissaan päällipuolella näkyviä, brändin logolla varustettuja ommeltuja etikettejä. Ne voivat olla hihansuun saumassa tai sivulla helmassa. Usein näitä näkee huiveissa. Vaikka kuinka haluaisit näyttää brändin nimen vaatteessasi, nämä etiketit voi hyvällä omallatunnolla myös poistaa.

 

XOXO Satu & Ariahlein style

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa uusimmat
artikkelit sähköpostiisi tästä:

Tällä lomakkeella kerään tietoja, joiden perusteella lähetän sinulle uusimmat blogiartikkelit. En myy, enkä jaa tietojasi. Artikkeleiden vastaanottaminen ei sido, eikä velvoita sinua mihinkään. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.

KIITOS!
Olet juuri tilannut tulevat Ariahlein Style -julkaisut sähköpostiisi!