Etusivulle

Tervetuloa blogiartikkeliini!

Olen tehnyt sen huolella sinulle.

T. Satu & Ariahlein Style

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

Miten suunnitellaan kankaasta HERRAINKAULUS?

3/30/20

Hei taas! Tällä kerralla näytän sinulle, miten suunnitellaan kankaasta HERRAINKAULUS, ja se on look-a-like!

Näytän sinulle, miten muotoilet mallinukelle herrainkauluksen, joka myös näyttää ihan oikealta! Tämä jos mikä on hauskaa ja erilaista ajanvietettä kankaiden parissa.

Nyt kun vietämme paljon aikaa kotona, eikä kokoajan viitsi istua ja ommella, muotoileminen mallinuken avulla on hauskaa ajanvietettä, eikä sinun tarvitse leikata kankaitasi ohjeillani.

 

Miten suunnitellaan kankaasta HERRAINKAULUS?

 

Tässä harjoituksessa tarvitset ainoastaan vajaan 1 m verran kangasta, sillä tarkoituksena on muotoilla vain toinen puoli kauluksesta, ei koko kaulusta tai edes takkia. Tarvitset myös mallinuken sekä nuppineuloja.

Itselläni on tässä mallissa käytössä upea, kashmirvillainen kangas, enkä sitä halunnut leikata pienemmäksi, sillä tarkoitukseni on tehdä siitä joku päivä kenties mallin mukainen pitkä villakankainen takki.

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

1. Taita kankaan toiseen kulmaan kolmio kuvien mukaisesti. Taitteen kohdalta kolmion sivu on n. 80 cm ja kaksi muuta sivua n. 60 cm. Tässä vaiheessa voit kiinnittää kulmat nuppineuloilla, jotta sinun on helpompi käsitellä kolmiota.

 

Miten suunnitellaan kankaasta HERRAINKAULUS?

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

2. Asettele kolmion taitereuna nuken olalle kuvan mukaisesti siten, että olan taakse jää n.25 cm taitettua kangasta. Nosta ´kauluksen reunaa` kaulaa vasten n. 10 cm. Kiinnitä kangas nuppineuloilla kaulan juuresta.

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

3. Vie loput kankaasta nuken TK:lle ja kiinnitä toiselle sivulle vyötärölle nuppineulalla. Jätä hieman väljyyttä.  Voit halutessasi muotoilla myös tämän toisen puolen kankaasta kaulukseksi, jolloin saat muotoiltua kokonaisen herrainkauluksen!

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

Seuraavaksi aloitamme varsinaisen kauluksen muotoilemisen.

Kuten ehkä jo tiedät, herrainkauluksessa on ns. peilisauma. Kyseessä on kauluksen näkyvä sauma, joka yhdistää päällikauluksen alavaraan. Tarkempaa tietoa herrainkauluksen anatomiasta ja ompelusta löydät esim. Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa -blogista “Tutoriaali: herrainkaulukset“.

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

4. Taita kuvien mukaisesti nuken etupuolella olevaa taitereunaa eli `kolmion` reunaa vaakasuorassa kauluksen alle. Näin saat muodostumaan imitaation peilisaumasta. Tätä peilisauman kohtaa voit itse muuttaa sen mukaan, mistä kohtaa taitoksen teet (ks. valkoinen kohta yläkuvassa).

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

5. Kun olet saanut peilisauman muodostumaan, kiinnitä nuppineulalla kauluksen taiteviivan pohjukka esim. nuken vyötärölle. Taiteviiva on se kohta, josta kaulus kääntyy taitteelle. Mallissa herrainkaulus on kaksiriviselle napitukselle tarkoitettu, sillä taiteviiva ulottuu noin 5 cm KE-merkin oikealle puolelle.  Tarkista ja korjaa kaulusta tarvittaessa. Somista napit KE-merkin molemmin puolin.

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

6. TADAA! Se on siinä!

Nyt voit onnitella itseäsi look-a-like- herrainkauluksen muotoilusta, ja kokeilla, miltä unelmiesi herrainkaulus voisi seuraavaksi näyttää!

 

Miten suunnitellaan kankaasta herrainkaulus?

 

Millaisia muotoiluharjoituksia haluaisit oppia tekemään? Kerro minulle, niin toteutetaan yhdessä se!

XOXO  Satu & Ariahlein style

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa uusimmat
artikkelit sähköpostiisi tästä:

Tällä lomakkeella kerään tietoja, joiden perusteella lähetän sinulle uusimmat blogiartikkelit. En myy, enkä jaa tietojasi. Artikkeleiden vastaanottaminen ei sido, eikä velvoita sinua mihinkään. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.

KIITOS!
Olet juuri tilannut tulevat Ariahlein Style -julkaisut sähköpostiisi!